WIE WIJ ZIJN

We are

Compagnie NEWA. De creatieve afdeling van House of NEWA die shows op zowel kleine als grote schaal ontwikkeld en uitvoert. Met uitvalsbasis in Nijmegen (NL) en Antwerpen (BE), specialiseren we ons voornamelijk in de creatie, productie en performance van op maat gemaakte opdrachten en kunnen we u een breed scala aanbieden van korte krachtige acts tot de volledige productie van een avondvullende show.

NEWA

In de Zuid-Amerikaanse Indianenstam ’De Matis’ betekent het woord NEWA: Alle mensen binnenin hun gemeenschap. In onze compagnie staat dit voor: Harmonieus samen zijn in het nu (now), gepassioneerd samen maken (we create) en intens samen groeien op onze weg van constante, nieuwe creatie (the new).

NOW. WE CREATE THE NEW.

NOW. WE create the new.

Het NEWA team. Met een kern van 8 man en een vaste ploeg van geweldige partners, werken we zowel voor als achter de schermen aan visuele voorstellingen die afgestemd zijn op uw wensen en doelstellingen.

NOW. WE CREATE THE NEW. | NOW. WE CREATE FOR YOU.

Thao Nguyen

Thao Nguyen

EIGENAAR | ARTISTIEK LEIDER
David Maes

David Maes

PRODUCTIELEIDER

THAO NGUYEN

Thao volgde haar opleiding aan de Dansacademie te Amsterdam en de Alvin Ailey American Dance Centre te New York en heeft zich daarna in Brussel gevormd tot hedendaags danser. Ze heeft gewerkt met choreografen als Dominique Pollet, Ofri Luz, Michel Yang, Gerard Mosterd en Redha. Als docent gaf ze o.a. les aan de Nationale Balletacademie en aan de opleiding Jazztheater- en showmusicaldans op de Theaterschool in Amsterdam. Haar training in luchtacrobatiek kreeg ze België.

Het creëren deed ze al vanaf haar jeugd, zette dit voort tijdens haar opleiding, door voor en met haar collega’s stukken te maken. Vervolgens werd ze gevraagd om choreografieën te verzorgen voor musicals, opera, evenementen en verscheidene dansacademies. In 2009 begon ze met het maken van haar eigen voorstellingen, die met de jaren steeds meer beïnvloed worden door haar twee fascinaties, oude Aziatische tradities en acrobatiek. Zo groeide het idee om performances te maken waarin verschillende disciplines elkaar kruisen. Ze gaf de naam Compagnie NEWA aan het gezelschap dat in 2011 officieel van start ging. Ze is eigenaar en artistiek leider van de compagnie.

David Maes

Als lid van de Belgische Nationale ploeg van Sportieve Acrobatie werd David, in de discipline gemengd paar, meerdere keren Belgisch Kampioen. Hij behaalde brons op de Europese-, een vierde plaats op de Wereldkampioenschappen en verkreeg de titel van ‘World Class Gymnast’ op het einde van zijn carrière. Tevens heeft hij een Master’s Degree in Lichamelijke opvoeding, met als specialisatie sportacrobatiek en is hij geaggregeerd in lichamelijke opvoeding.

Als Acrobaat/Danser heeft hij gewerkt in de Musicals ‘Aladdin’, ‘Romeo en Julia’, ‘De Drie Musketiers’ en ‘West-side Story’. Ervaring in luchtacrobatiek deed hij op als freelancer bij verscheidene Nederlandse acrobatiek gezelschappen en wereldwijde voorstellingen. Tevens is David ook trainer en gastdocent in zijn specialisatie acrobatiek (hand to hand). In Compagnie NEWA is hij productieleider en begeleidt hij de artiesten op technisch vlak.