WIE WIJ ZIJN

Wij zijn

de afdeling binnenin House of NEWA die zowel op kleine als grote schaal voorstellingen ontwikkelt en uitvoert. In onze shows maken we gebruik van meerdere uiteenlopende disciplines, om zo ons verhaal beter te kunnen vertellen.

Met uitvalsbasis in Nijmegen (NL) en Antwerpen (BE), specialiseren we ons voornamelijk in de creatie, productie en performance van op maat gemaakte opdrachten en bieden wij een breed scala aan van korte krachtige acts tot de volledige productie van een avondvullende show.

Verhalende beelden zijn onze visie, artistieke creaties onze expressie.

Wat ons verbindt, is dat we makers zijn met een gedeelde passie voor beweging en performance én hierin leggen wij ons vooral toe op shows waarin dans, grond- en luchtacrobatiek de hoofdrol spelen.

In ons huis worden er creaties ontworpen in de vorm van storyboards, choreografieën, styling en muziek mixen. Hiernaast werken we met vaste partners die onze ideeën in techniek, visuals, kostuums & haar- en makeup uitwerken.

Artiesten

Onze performers hebben allen ervaring als professionele artiesten of hebben deelgenomen aan vele internationale gymnastiek wedstrijden.

Na hun individuele loopbaan, kunnen zij op twee manieren intreden in de company. Óf zij worden direct tewerkgesteld als performer, óf zij beginnen in de NEWAcademy, de afdeling gericht op talentontwikkeling en persoonlijke artistieke groei en die de artiesten opleidt tot all-round toneel persoonlijkheden.

THAO NGUYEN

Thao volgde haar opleiding aan de Dansacademie te Amsterdam en de Alvin Ailey American Dance Centre te New York en heeft zich daarna in Brussel gevormd tot hedendaags danser. Ze heeft gewerkt met choreografen als Dominique Pollet, Ofri Luz, Michel Yang, Gerard Mosterd en Redha. Als docent gaf ze o.a. les aan de Nationale Balletacademie en aan de opleiding Jazztheater- en showmusicaldans op de Theaterschool in Amsterdam.

Het creëren deed ze al vanaf haar jeugd, zette dit voort tijdens haar opleiding, door voor en met haar collega’s stukken te maken. Vervolgens werd ze gevraagd om choreografieën te verzorgen voor musicals, opera, evenementen en verscheidene dansacademies. In 2009 begon ze met het maken van haar eigen voorstellingen, die met de jaren steeds meer beïnvloed worden door haar fascinaties, oude Aziatische tradities, dans en acrobatiek. Zo groeide het idee om performances te maken waarin verschillende disciplines elkaar kruisen.

David Maes

Als lid van de Belgische Nationale ploeg van Sportieve Acrobatie werd David, in de discipline gemengd paar, meerdere keren Belgisch Kampioen. Hij behaalde brons op de Europese-, een vierde plaats op de Wereldkampioenschappen en verkreeg de titel van ‘World Class Gymnast’ op het einde van zijn carrière de acrogym. Tevens heeft hij een Master’s Degree in Lichamelijke opvoeding, met als specialisatie sportacrobatiek en is hij geaggregeerd in lichamelijke opvoeding.

Als Acrobaat/Danser heeft hij gewerkt in de Musicals ‘Aladdin’, ‘Romeo en Julia’, ‘De Drie Musketiers’ en ‘West-side Story’. Ervaring in luchtacrobatiek deed hij op als freelancer bij verscheidene Nederlandse acrobatiek gezelschappen en wereldwijd tourende voorstellingen. Tevens is David ook trainer en gastdocent in zijn specialisatie acrobatiek (hand to hand). In Compagnie NEWA is hij productieleider en begeleidt hij de artiesten op technisch vlak.